Tillverkning
27:e juni 20222 min lästid

Sandvik köper stor tillverkare

27:e juni 20222 min lästid
Sandvik köper stor tillverkare
Stefan Widing. Foto: Sandvik.
Redaktionen Redaktionen
Like 0

− Genom förvärvet av Frezite tar vi ännu ett viktigt steg i vår strategi för skiftet mot tillväxt. Vi har en tydlig ambition i vår affär för skärande bearbetning att öka vår närvaro och stärka vår expertis inom PCD-verktyg för lättviktsmaterial, säger Sandviks vd och koncernchef Stefan Widing. Bolaget kommer att redovisas i Walter, en division inom Sandvik Manufacturing and Machining Solutions.

Bolaget är etablerat i Europa, Mexiko och Brasilien, och förbättrar Walters värdeerbjudande mot tillverkare av avancerade komponenter i lättviktsmaterial. Med Frezites kompetens och erbjudande inom fastspännings- och fixtureringslösningar kommer också Walter att kunna tillgodose kundbehov tidigare i värdekedjan och erbjuda helhetslösningar. Dessutom ger Frezite en ökad försäljningspotential för Walter i premiumsegmenten för trä och kompositmaterial.

− Frezite tillför kompletterande produktionskapacitet och expertis, och stärker vår position på marknaden för elfordon och hybridfordon. Bolaget har en stark position inom skräddarsydda PCD-verktyg och kompetens inom intressanta närliggande områden. Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Frezite till koncernen, säger Nadine Crauwels, chef för Sandvik Machining Solutions.

Frezite, som grundades 1978, har cirka 450 anställda och huvudkontor i Trofa, Portugal. Under 2021 uppgick bolagets försäljning till cirka 450 miljoner SEK, och en organisk tillväxttakt på medelhöga ensiffriga tal väntas på medellång sikt. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen. Förvärvet väntas slutföras under det tredje kvartalet 2022, och är föremål för sedvanliga stängningsvillkor.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0