Industri Tillverkning
1 min lästid

Milstolpen för batteritillverkaren nådd

16:e november 2021, 07:47
Milstolpen för batteritillverkaren nådd
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Batteritillverkaren Northvolt har tillverkat en battericell med 100 procent återvunnen nickel, mangan och kobolt (NMC). Det meddelar Northvolt i ett pressmeddelande och beskriver som ett genombrott för batteriindustrin och en milstolpe.

De nya battericellerna ska enligt tester prestera lika bra som battericeller tillverkade med helt nya material. Tanken är nu att skala upp batteriåtervinningen. Northvolt vill kunna återvinna 125 000 ton batterier per år vilket motsvarar en batteriproduktion på 30 GWh per år.

– Det vi har visat här är en tydlig väg till att sluta kretsen för batterier och att det finns ett hållbart, miljömässigt föredraget alternativ till konventionell gruvdrift för att hämta råvaror för batteriproduktion. Återvinningsprocessen kan återvinna upp till 95 procent av metallerna i ett batteri till en renhetsnivå i nivå med nytt material. Vad vi behöver nu är att skala upp återvinningskapaciteten i väntan på framtida volymer av batterier som kräver återvinning, säger Emma Nehrenheim, Northvolts Chief Environmental Officer och chef för återvinningsprogrammet Revolt.

#återvinning #miljöteknik #northvolt #revolt #teknik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0