Tillverkning
4:e februari 20131 min lästid

Scania levererar 709 bussar till Ryssland

4:e februari 20131 min lästid
Scania levererar 709 bussar till Ryssland
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Scania har tillsammans med ryska GAZ Group fått en beställning på totalt 709 bussar från Moskvaregionens största kollektivtrafikoperatör. Scania levererar busschassierna och GAZ svarar för karosseringen. Leveransen är en av Scanias största någonsin i Europa.

− Att utveckla och leverera ett sådant stort antal bussar tillsammans med en välkänd och respekterad inhemsk tillverkare som GAZ Group är av stort värde, säger Hans Tardell, vd för Scania Russia. Det innebär att Scanias varumärke får stor exponering, men ännu mera betydelsefull är den potential som affären innebär för våra serviceverkstäder i Moskvaregionen.

GAZ Group har i nära samarbete med Scania utvecklat tre olika versioner av sin Golaz-buss, varav två för linjetrafik och en för turisttrafik. Samtliga modeller byggs på chassi- och drivlinekomponenter från Scania.

Bussarna kommer att levereras till Mostransavto under 2013 och användas för transporter i Sotji under det första kvartalet 2014 och därefter sättas i trafik i Moskva, där Mostransavto är regionens största kollektivtrafikoperatör.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0