Industri Stål
1 min lästid

Hundratals jobb försvinner på SSAB

14:e september 2015, 13:42
Hundratals jobb försvinner på SSAB
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Metalljätten SSAB lägger ner verksamheter i Borlänge och Virsbo. Runt 270 jobb försvinner, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den andra februari meddelade SSAB sina planer på en förändring av produktionen i Borlänge som innebar att galvaniserings- och färgbeläggningslinjerna skulle läggas ner och produktionen av dessa produkter skulle flyttas över till andra enheter i Finland och Sverige. Totalt 210 tjänster beräknas bli berörda av nedläggningen, 170 kollektivanställda och 40 tjänstemän.

För de kollektivanställda har företaget och facken enats om att utnyttja det centrala trygghets- och flexibilitetsavtalet, ToF. Det här avtalet syftar till att kunna hantera förändringar i bemanningen orsakat av konjunktursvängningar och vid tillfälliga neddragningar i produktionen.

Den tolfte maj meddelade SSAB att produktionen av ledningsrör i Virsbo skulle upphöra under hösten. Nu är förhandlingarna avslutade och totalt försvinner 54 tjänster i den nya organisationen, medan 44 befattningar blir kvar.

SSAB har också meddelat planer på att flytta rörtillverkningen i Borlänge till andra enheter inom koncernen. Nio personer berörs i den förändringen och förhandlingar har inletts.

#ssab #stål #varsel
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0