Industri Stål
1 min lästid

SSAB och Cargotec ska samarbeta kring grönt stål

7:e september 2021, 09:20
SSAB och Cargotec ska samarbeta kring grönt stål
SSAB levererar fossilfritt stål till Cargotec. Pressbilder: SSAB
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

SSAB ska leverera fossilfritt stål till Cargotec som planerar att använda det i sin frakthanteringsutrustning, enligt ett pressmeddelande. Samarbetet beskrivs som strategiskt och att det gynnar båda bolagen samt slutanvändare.

“Det utgör en betydande milstolpe i övergången till en hållbar utveckling och ett fossilfritt produktutbud”, skriver SSAB.

─ Vi är glada att få välkomna Cargotec som partner för fossilfria stålprodukter. I ett nära samarbete i utvecklingen av den fossilfria värdekedjan bidrar vi till att stärka våra kunders konkurrenskraft och minska deras koldioxidavtryck, samtidigt som vi säkerställer de bästa lösningarna för slutanvändarna, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef för SSAB.

─ Jag är stolt över att vi banar väg inom frakthanteringsindustrin genom åtagandet att använda fossilfritt stål, och har denna unika möjlighet att arbeta med en föregångare inom utveckling av fossilfritt stål. Detta är ett viktigt steg mot vår vision att bli ledande inom hållbart fraktflöde, säger Mika Vehviläinen, vd på Cargotec.

År 2026 har SSAB för avsikt att förse marknaden med fossilfritt stål i kommersiell skala efter omställning av Oxelösunds masugnar till produktion med ljusbågsugn. SSAB:s stålproduktion baseras på Hybrit-tekniken.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0