Senaste nytt Industri
7:e september 20162 min lästid

ÅF får stororder

7:e september 20162 min lästid
ÅF får stororder
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

ÅF har fått en order på tekniska konsulttjänster för att modernisera akutsjukhusen i Gävle och Hudiksvall.

ÅF ska utveckla program- och systemhandlingar för bland annat el- och teletekniska installationer, VVS, mark, vatten och avlopp, styr- och övervakningssystem, akustik, byggkonstruktion, miljösamordning och brandskydd.

Bakgrunden är den allt snabbare utvecklingen inom hälso- och sjukvården, i kombination med ett allt större behov att modernisera de två akutsjukhusen i Gävleborg. Därför planerar Region Gävleborg för stora investeringar på sjukhusen i Hudiksvall och Gävle. Satsningen innebär ett rejält lyft med både nybyggnation och ombyggnation för såväl vårdmiljöer som behandlingsutrymmen. Under byggtiden ska sjukhusen ha verksamheten igång som vanligt, vilket är en extra utmaning.

– Vi ska skapa trygga, hållbara och miljöer anpassade för både personal och patienter. Lokalerna ska vara flexibla och enkelt kunna förändras över tid, i takt med behoven. Det innebär bland annat robusta tekniska system, samt standardiserade funktioner och lösningar, säger Krister Persson, sektionschef på ÅF och uppdragsansvarig.

Helena Ribacke är fastighetsdirektör på Region Gävleborg och drivande i sjukhusomvandlingen. Hon kallar det arbete som utförts under utredning och förstudier för effektivt och kompetent och säger sig ha stort förtroende för det team som utförde arbetet, inklusive de tekniska konsulter som medverkat.

– Att samma konsultgrupp nu fortsätter med program- och systemhandlingsprojektering borgar för fortsatt effektivt arbete, eftersom tidsplanen för projekten är snäv. År 2021 ska allt vara färdigt, säger Helena Ribacke.

Ambitionen är att certifiera de nya byggnaderna enligt Miljöbyggnad Silver.

#Åf #åf ab #åfab #energi #industri #konsultbolag #sjukhus
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0