Industri Senaste nytt Industri
1 min lästid

Corvara förvärvar Borrkompaniet

26:e april 2016, 09:10
Corvara förvärvar Borrkompaniet
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Corvara förvärvar Borrkompaniet Sverige AB:s verksamhet inom rivning, sanering och håltagning över hela Sverige från Kuusakoski-koncernen.

Genom förvärvet stärker Corvara sitt erbjudande inom rivningstjänster ytterligare och blir en av de ledande aktörerna i Sverige. Borrkompaniet har cirka 70 anställda och omsätter cirka 90 miljoner kronor.

− Rivningsverksamheten är ett prioriterat affärsområde för bolaget säger Fredrik Eliasson, VD på Corvara.

Rikstäckande rivningsaktör

Genom dotterbolaget Miljörivarna har Corvara sedan tidigare rivningsverksamhet i Dalarna, Skåne och Stockholm. Tillsammans med Borrkompaniet blir företaget nu en rikstäckande aktör inom rivningsområdet med ett tjänsteutbud som täcker allt från lätt rivning till tung industririvning, håltagning och transport av miljöfarligt material.

Köper 100 procent av företaget

Borrkompaniet blir ett helägt dotterbolag till CorvaraIndustri- och Skadeservice AB och företagets verksamhet och medarbetare kommer succesivt att införlivas i Corvaras organisation och varumärke.

Borrkompaniets tidigare ägare är Kuusakoski Sverige AB, en internationell aktör inom återvinning. Huvudkontoret finns i Hägersten och företaget har även verksamhet i Skellefteå.

#borrkompaniet #corvara #förvärv #industri
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0