Industri Senaste nytt Industri
1 min lästid

Nytt sågintag på Kastet sågverk

2:a mars 2016, 11:26
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Setra har beslutat låta Gösta Hedlund AB uppföra ett nytt sågintag på Kastet sågverk i Gävle.  Det nya sågintaget beräknas vara på plats under hösten 2016.

Investeringen i ett nytt sågintag på Setra Kastet ska säkerställa sågverkets nuvarande produktion och samtidigt möjliggöra en fortsatt god utveckling av verksamheten.

– Satsningen på Setra Kastet syftar till att ytterligare förbättra effektiviteten på en väl presterande enhet och samtidigt stärka Setras långsiktiga konkurrenskraft, säger Jonas Björnståhl, produktionsdirektör i Setra.

Samtidigt med investeringen i nytt sågintag pågår även uppförande av en ny kanaltork på enheten. Den nya kanaltorken ansluter till ett spårbundet system vilket ytterligare förbättrar effektiviteten i verksamheten .

– Vi har i detta projekt hela tiden haft blicken långt framåt så att vi får en anläggning som klarar av framtidens krav. Till exempel kommer hanteringen av bark ske mer online så behovet av traktorkörning kan minskas, säger Ove Sjögren, platschef Setra Kastet.

Investeringsprojekten beräknas vara genomförda och satta i drift under hösten 2016.

#industri #sågverk #setra #skogsindustrin
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0