Industri Papper & Massa
2 min lästid

Valutec får stororder i Österrike

27:e april 2016, 09:10
Valutec får stororder i Österrike
|
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Valutec levererar virkestorkar till ett av Europas modernaste limträsågverk.

Österrikiska Hasslacher har investerat i två nya kanaltorkar från svenska Valutec till sin anläggning i Sachsenburg, Kärnten.

– Vi hade behov av att öka torkkapaciteten och torkkvaliten vad gäller fuktkvot och sprickor, säger Michael Fercher, Teknisk chef, Hasslacher.

Hasslacher är en familjeägd sågverkskoncern med sju anläggningar i tre länder. I och med investeringen ökar man kapaciteten i Sachsenburg, en av Europas modernaste limträanläggningar, med ca 80 000m3/år. 

Torkarna från Valutec kommer uteslutande att användas för att torka limträlameller av centrumvara ned till 12%. Det är extra gynnsamt för Valutecs nya generation kanaltorkar som kombinerar hög kapacitet med perfekt kvalitet och lämpar sig bäst för torkning av liknande dimensioner och paketstorlekar.

Kanaltorkarna som byggs i rostfritt stål utrustas med tryckramar, för minimal deformation av översta virkeslagret, och Valutecs system för värmeåtervinning. I leveransen ingår också styrsystemet Valmatics. Torkarna levereras och monteras under våren/sommaren och tas i drift i mitten av september 2016.

Kanaltorkteknologin är fortfarande relativt okänd i Centraleuropa men de senaste åren har Valutec genom fört en rad lyckade leveranser av kanaltorkar där.  

– Den ökade efterfrågan för våra kanaltorkar grundar sig i en kombination av en målmedveten satsning från vår sida samtidigt som sågverken i Centraleuropa börjat bli mer och mer kvalitetsmedvetna och ställer hårdare krav på sina leverantörer, säger Robert Larsson, vd för Valutec.

#hasslacher #österrike #papper & massa #pappersindustrin #sågverk #valutec
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0