Nyheter
1 min lästid

Stora Enso med ny miljardförsäljning

15:e september 2022, 07:57
Stora Enso med ny miljardförsäljning
Nymölla pappersbruk. BIldkälla: Stora Enso.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Bolagsvärdet uppgår till 150 miljoner euro, motsvarande cirka 1,6 miljarder kronor. Avyttringen förväntas ske i början av 2023, med förbehåll för myndighetsgodkännande.

Transaktionen ingår i den tidigare aviserade planen att avyttra fyra av Stora Ensos fem pappersanläggningar. I linje med företagets strategi fokuserar Stora Enso på långsiktig tillväxt för sina förnybara produkter inom förpackningar, byggnadslösningar och innovationer inom biomaterial.

– Efter att nyligen tecknat avtal om att avyttra vår Maxau-anläggning, är det glädjande att vi nu även har hittat en stabil och erfaren ägare för Nymölla i form av Sylvamo. Avyttringsprocessen för de återstående pappersanläggningarna fortsätter, säger Seppo Parvi, CFO på Stora Enso och chef för divisionen Paper.

Två försäljningar återstår

Sylvamo planerar att integrera Nymölla-anläggningen i sin globala pappersverksamhet, och de 520 medarbetarna inom Nymöllas bruksorganisation kommer att omfattas av transaktionen. 

Stora Enso annonserade avyttringen av sin pappersanläggning i Maxau till Schwarz Produktion den 13 september. Avyttringsprocessen fortgår för pappersanläggningarna i Hylte och Anjala, utan någon fastställd tidpunkt för slutförandet. Processen har ingen direkt påverkan på Stora Ensos pappersverksamheter, som fortsätter att tillgodose sina respektive kunder.

#pappertillverkning #stora enso
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0