Industri Papper & Massa
2 min lästid

Stora Enso har startat sin barriärproduktion

21:a juni 2021, 15:38
Stora Enso har startat sin barriärproduktion
Stora Enso startar ny produktion av dispersionsbarriärer. Foto: Stora Enso
Myrna Whitaker Myrna Whitaker
Like 0

Stora Enso har slutfört installationen av den nya produktionslinjen för dispersionsbarriärer i värmländska Forshaga och produktionen är nu i gång. Installationen är resultatet av företagets investering på 10 miljoner euro som tillkännagavs 2020. 

Projektet slutfördes enligt tidsplanen, skriver skogsindustrikoncernen i ett pressmeddelande och meddelar att produktionen av nya produkter kommer att köras in under de kommande månaderna.

Dispersionstekniken möjliggör produktion av mer hållbara förpackningsmaterial genom användning av förnybara träfibrer. Barriärerna kan tillämpas för livsmedelsförpackningar och andra krävande användningsområden. Produkterna blir även enklare att hantera i återvinningsprocesser, har ett lägre koldioxidavtryck och kan komposteras industriellt.

– I strävan mot en cirkulär bioekonomi krävs nya sätt att skapa kartongförpackningar med ännu bättre egenskaper. Installationen av dispersionstekniken i Forshaga är ett viktigt steg i vår innovations- och hållbarhetsagenda. Genom att möjliggöra industriell produktion av miljövänliga förpackningsmaterial tillgodoser vi konsumenternas ökade efterfrågan på hållbara och cirkulära förpackningar, säger Hannu Kasurinen, chef för divisionen Packaging Materials.

Sedan förra året har anläggningen i Forshaga utvecklats till ett kompetenscenter inom Stora Ensos division Packaging Materials, med uppdraget att producera och utveckla nya biobaserade material och produkter.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0