Olja & Raffinaderier
2 min lästid

Preem varslar om uppsägning

25:e november 2020, 15:43
Preem varslar om uppsägning
Preem varslar 130 anställda om uppsägning. Foto: Patrik Johäll
Anna Sjöström Anna Sjöström
Like 0

Preem har lägger ett varsel som omfattar 130 anställda.
Det är förstås Coronakrisen har lett till att efterfrågan på raffinerade produkter har minskat kraftigt.

– Inbromsningen i den globala ekonomin har haft en stor negativ påverkan på internationella industriföretag. Det är inte bara Preem som känner av detta utan hela vår bransch. Som en direkt konsekvens av utvecklingen i omvärlden och för att säkra en hållbar verksamhet över tid, har Preems ledning gjort bedömningen att ett varsel är nödvändigt, säger Magnus Heimburg, vd och koncernchef för Preem.

En övergripande organisationsöversyn har nyligen genomförts för hela Preem AB i Sverige. Resultatet av översynen innebär att Preem kommer att varsla 130 fast anställda om uppsägning. Det motsvarar ungefär 10 procent av personalstyrkan. Antalet som varslas är en första uppskattning av hur många medarbetare som kan komma att beröras av arbetsbrist. 

– Varslet kommer inte att påverka vår produktionskapacitet. Och vi kommer även framöver säkerställa att vi har den bemanning som behövs för att upprätthålla verksamheten på ett driftsäkert sätt. Vi står även fast vid våra långsiktiga mål och strategin att genomföra omställningen till storskalig, förnybar produktion, fortsätter Magnus Heimburg. 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0