Karriär
1 min lästid

Scania chefsrekryterar från H&M Group

23:e maj 2022, 08:13
Scania chefsrekryterar från H&M Group
Jenna Tällberg. Bild: Scania
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Tällberg började på Scania redan 2003 som HR Business Partner, för att sedan fortsätta med flera roller inom HR och vara Director of Leadership and Organisational Development mellan 2012-2015. Hon har även varit HR Director Volkswagen Group Sverige samt Executive Vice President HR Haldex Group, enligt ett pressmeddelande om rekryteringen.

– Det känns bra att återse Jeanna på Scania och i vår verkställande ledning. Hon har en stor förståelse för vårt företag och industrin. Jag är övertygad om att hennes driv och strategiska arbetssätt kommer att gynna Scania, säger Christian Levin, vd och koncernchef. 

Jeanna Tällberg har en kandidatexamen i socialt arbete, samt i HR.

– Fordonsindustrin genomgår en väldigt viktig och spännande förändring, och jag ser fram emot att vara en del av den resan på Scania. Jag kommer också fortsätta att stärka People & Cultures roll och bidrag på denna resa. För mig beror vår potentiella succé som företag helt på människor. Sist men inte minst, mitt hjärta har alltid funnits på Scania, så jag är både glad och hedrad över att det nu är dags att komma hem igen, säger Jeanna Tällberg. 

Hon efterträder Helle Bay som har lämnat Scania.

#h&m #rekrytering #scania
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0