Industri Gruva
2 min lästid

Tar över som VD för LKAB:s fastighetsbolag

15:e februari 2024, 15:21
Tar över som VD för LKAB:s fastighetsbolag
Foto: Emma Wodén.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Mikael Pudas arbetar idag som VD på Kirunabostäder AB sedan år 2022 och har en bred kunskap om arbete inom fastighetsbolag och samhällsomvandlingens utmaningar och behov. Han var tidigare VD och koncernchef för NMV Group och innan dess arbetade han på olika ledande befattningar inom LKAB.

– Jag känner mig stolt och hedrad att få uppdraget som vd för LKAB fastigheter. Att få komma tillbaka till LKAB, där jag verkat största delen av mitt yrkesliv, är fantastiskt. Tillsammans med medarbetarna på LKAB Fastigheter kommer vi att driva bolaget framåt och ta oss an de utmaningar vi har framför oss, säger Mikael Pudas.

“Har nyckelroll”

Tidigare VD för LKAB Fastigheter, Siv Aidanpää Edlert, har övergått till en ny tjänst som stabschef för ekonomi och inköp på Affärsområde Järnmalm i moderbolaget LKAB.

– LKAB Fastigheter har en nyckelroll i koncernens uppgift att ta ansvar för samhällsomvandlingarna och utveckla våra samhällen i positiv riktning, samtidigt som vår rekrytering ska säkras i den expansiva resa vi har påbörjat. Därför är jag glad att Mikael Pudas med sin kompetens och sitt ledarskap tar över rodret, och jag vill tacka Siv Aidanpää Edlert som förtjänstfullt styrt bolaget sedan 2011, säger Stefan Hämäläinen, direktör för security och samhällsomvandlingen i LKAB samt styrelseordförande i LKAB Fastigheter AB.

Fredrik Bergström är tillförordnad VD tills Mikael Pudas kan lämna sin nuvarande tjänst.

#kirunabostäder #lkab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0