Gruva
1 min lästid

Epiroc rekryterar chef till koncernledningen

12:e december 2022, 11:27
Epiroc rekryterar chef till koncernledningen
Paul Bergström. Bildkälla: Epiroc.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Paul Bergström är sedan 2017 Executive Vice President, Global Services på medicinutrustningsföretaget Elekta. Tidigare har han haft flera chefsbefattningar på telekomföretaget Ericsson. Han är svensk medborgare, född 1974, och har en civilingenjörsexamen i elektroteknik från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH.

Ashleigh Braddock kommer att fortsätta som tillförordnad divisionschef tills Paul Bergström börjar på Epiroc, varefter hon återgår till sin roll som Vice President Sales and Operations.

“Utökar genom förvärv”

– Jag är glad att välkomna Paul till Epiroc, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.

– Vi utökar vårt digitala erbjudande organiskt och genom förvärv, och Paul har rätt bakgrund och erfarenhet för att framgångsrikt leda och växa vår division Digital Solutions.

Från och med den 1 januari 2023 tillträder Mattias Olsson, Kommunikationsdirektör, en ny roll med ansvar för förvärvsintegration, Vice President M&A och Integration i koncernen, och kommer inte att ingå i koncernledningen. Hans ansvarsområden kommer att tas över av Håkan Folin, Ekonomi- och finansdirektör, och Nadim Penser, Personaldirektör.

#epiroc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0