Företag & Affärer
2 min lästid

AFRY satsar på cybersäkerhet

27:e april 2022, 08:44
AFRY satsar på cybersäkerhet
Bild: AFRY
Redaktionen Redaktionen
Like 0

OTORIO utvecklar lösningar för OT-säkerhet och digital riskhantering från sitt säte i Israel, med en företagsledning som har en bakgrund från den israeliska försvarsmakten och uppbyggnaden av landets cyberförsvarsenhet. Företaget som anses ligga i framkant när det gäller OT-säkerhetsteknik internationellt är leverantör till flertalet globala företag.

Den industriella digitaliseringen och en förändrad hotbild har ökat risknivån för avbrott eller produktionsbortfall. Mot bakgrund av den nya verkligheten inleds samarbetet för att stötta kunder inom industrin med hanteringen av cybersäkerhet och risker i produktionsmiljön. Det framgår av ett pressmeddelande från AFRY.

– OTORIO är ett bolag helt fokuserat på OT-säkerhet och säker industriell digital transformation med enorm erfarenhet. Vi ska kombinera marknadens vassaste teknik inom OT-säkerhet med AFRYs omfattande industrikunnande med lokal närvaro. Det nya samarbetet innebär att vi kan tillhandahålla en mer precis analys och hantering av risker i OT-miljöer, säger Gustav Sandberg, chef för Cyber Security inom AFRY.

Partnerskapet ger AFRY möjligheten att erbjuda förvaltade säkerhets- och riskbedömningstjänster för OT-system (operativ teknik) som motverkar hot innan de uppstår, samt lösningar för zero trust och säker fjärråtkomst för industrimiljöer.

– Det nya samarbetet stödjer industrikunder genom att bygga in OT-säkerhet och motståndskraft för verksamheten i deras greenfield- och brownfield-verksamheter. De industriella lösningarna ger skalbarhet åt projekt av alla storlekar inom processindustri, energiproduktion och smart infrastruktur, säger Daniel Bren, vd och medgrundare av OTORIO.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0