Företag & Affärer
2 min lästid

Thomas Concrete Group gör storförvärv i Tyskland och USA

10:e januari 2022, 09:21
Thomas Concrete Group gör storförvärv i Tyskland och USA
Pressbild: Thomas Concrete Group i USA.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Den familjeägda svenska koncernen Thomas Concrete Group, med säte i Göteborg, gör tre internationella förvärv. Totalt rör det sig om sju betongfabriker med cirka 250 miljoner kronor i omsättning.

Det är det tyska betongföretaget Fertigbeton KUMM GmbH och tillgångarna i de amerikanska betongföretagen Palmetto Ready-Mix Inc och Benton Ready-Mix of Florence Inc som nu köps upp av koncernen. Förvärven innebär att alla tre verksamheterna helt kommer att ingå i Thomas Concrete Group, och ägarskiftena genomförs under de första två veckorna i januari 2022, enligt ett pressmeddelande.

Fabrikerna tillverkar i dagsläget fabriksbetong till byggande av bostäder och kommersiella fastigheter samt till infrastrukturprojekt.

– Det här är tre strategiska affärer som ligger helt rätt i tid och plats för Thomas Concrete Group. Med ytterligare betongfabriker i USA och Tyskland får vi utökad produktionskraft liksom produktportfölj, vilket kommer gynna både befintliga och nya kunder. I USA är det marknader vi känner till väl medan i Tyskland är det en helt ny geografisk region vi nu etablerar oss i. Det är ännu ett inspirerande steg i att fortsätta expandera och stärka koncernen globalt, säger Hans Karlander, vd och Koncernchef på Thomas Concrete Group.

I Tyskland tar Thomas Concrete Group över det medelstora fabriksbetongföretaget Fertigbeton KUMM GmbH, som verkat på marknaden i närmare 40 år. Förvärvet omfattar fem fabriker med ett fyrtiotal medarbetare i de geografiska områdena Neuwied, Krunkel, Kroppach och Plaidt (Rheinland-Pfalz). Thomas Concrete Group driver sedan tidigare 26 fabriksbetongfabriker i Schleswig-Holstein, Hamburg, Bremen, Niedersachsen och Mecklenburg-Vorpommern.

De två amerikanska förvärven görs i delstaten South Carolina. Det ena är betongföretaget Palmetto Ready-Mix Inc, och deras betonganläggning i Ridgeland. Det andra amerikanska förvärvet gäller Benton Ready-Mix of Florence Inc och deras anläggning i staden Florence, en logistikhubb där motorvägarna I-95 och I-20 möts. De två fabrikerna sysselsätter gemensamt knappt fyrtiotal medarbetare. Thomas Concrete Group har sedan tidigare 73 betongfabriker i USA.

–Vi ser en stor potential i respektive fabrik och respektive marknad, där nuvarande medarbetare gör ett imponerande jobb. Vi ser fram emot att välkomna alla nya medarbetare in i vår koncern och Team Thomas, säger Hans Karlander.

Genom de tre förvärven har Thomas Concrete Group nu totalt 162 anläggningar för fabriksbetong samt 4 fabriker för prefabricerade betongprodukter.

#betongfabrik #thomas concrete group #tyskland #usa
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0