Automation
2 min lästid

ABB öppnar nytt test- och democenter i Västerås

11:e december 2014, 10:30
ABB öppnar nytt test- och democenter i Västerås
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

I höst öppnade ABB ett nytt test- och democenter i Västerås med inriktning på förpackningsbranschen.

Den nya anläggningen är ett led i ABB:s satsning på automationslösningar för plockning, packning och palletering och i centret kommer det finnas robotar, styrenheter och programvara, men också andra automations- och maskinsäkerhetsprodukter inom ABB:s erbjudande till förpackningsbranschen. I centret finns det kompletta anläggningar för höghastighetsplockning och palletering.

”Vi är väldigt glada att kunna erbjuda den ytterligare support för våra kunder som centret innebär. Möjligheterna till verklighetsnära tester med våra ledande applikationsmjukvaror redan innan installation erbjuder exempelvis riskminimering, standardisering, ökad användarvänlighet och enkelhet att installera. Att processerna även kan simuleras innan installation är också en faktor som underlättar betydligt när det gäller monteringen på plats”, säger Henrik Knobel, Chef test- och democenter.

Centret gör det möjligt att visa alla olika aspekter av hur robotar och applikationsmjukvaror samverkar med produkterna och på så sett få en bra bild av resultaten i produktionsprocessen. Med det kan kritiska och essentiella delar av processen demonstreras innan lösningen är installerad, helt anpassad efter en specifik produkt. Möjligheten till tester, så nära verkligheten som möjligt, av en planerad installation ger en hög tillgänglighet, förutsägbarhet och flexibilitet. Bland annat på grund av att programmering, drifttagning och underhåll underlättas väsentligt.

”Inom förpackningsindustrin är det ett väldigt brett spann av olika produkter som kräver förståelse för många samverkande tekniker såsom gripteknik, kameraigenkänning och flödesteknik. Allt från choklad och kakor till stora möbeldelar som kräver större anläggningar hanteras av ABB:s applikationsmjukvaror. I en testanläggning som den här kan vi visa de olika stegen i hela förpackningskedjan så nära verkligheten som möjligt”, säger Henrik Knobel.

 

 

#abb #democenter #förpackningsbranschen #västerås
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0