IndustriTeknikjätte varslar 60 anställda
14/04/2021 1min lästid

Teknikjätte varslar 60 anställda

14/04/2021 1min lästid
Teknikjätte varslar 60 anställda

Vill flytta produktion från Sverige.

3D-skrivarföretaget Arcam varslar 60 personer efter att ägaren General Electric via dotterbolaget GE Additive konstaterat att verksamheten påverkats negativt av pandemin. Bolaget vill också flytta produktionen till Tyskland, rapporterar GP.

Arcam, i Mölnlycke, utanför Göteborg, utvecklar 3D-skrivare för industriellt bruk som bland annat används inom den hårt coronadrabbade flygplansindustrin.

”Vår egen och branschdata visar att det kommer att ta två till tre år för den additiva industrin att återhämta sig till samma nivåer som före covid-19. Företagsledningen har ägnat månader åt att anpassa och effektivisera verksamheten och minska kostnaderna, samtidigt som den förbereder för framtida tillväxt” skriver Shaun Wootton, pressansvarig på GE Additive, i ett mejl till GP.

Anläggningen i Mölnlycke är hyrd och utnyttjas inte fullt ut, vilket är en orsak som uppges ligga bakom planerna på att flytta produktionen till Tyskland.

”Vår anläggning i Tyskland ägs av GE och vi har mer kapacitet att kombinera tillverkningen med våra andra produktionslinjer. Vi planerar att ha kvar forskning och utveckling, produktansvar, ingenjörsarbete och en del supportfunktioner i Göteborg” skriver Shaun Wootton i ett mejl till GP.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!