Automation
8:e oktober 20202 min lästid

Robotar snabbar upp testning för Covid-19

8:e oktober 20202 min lästid
Robotar snabbar upp testning för Covid-19
ABB-robotar snabbar upp testning för Covid-19
Anna Sjöström Anna Sjöström
Like 0

Singapores satsar på att förbättra den nationella testkapaciteten för Covid-19.
Som ett led i det används ABB:s robotar i ett nytt automatiserat laboratoriesystem.

Systemet kallat RAVE, Rapid Automated Volume Enhancer, automatiserar vissa av de manuella steg som krävs vid behandling av proverna. Två uppsättningar RAVE med tillhörande utrustning kan behandla närmare 4 000 prover per dag. Robotarna minskar också risken för kontaminering av proverna och infektionsrisken för laboratoriepersonalen.

RAVE lanserades i juli 2020 och ABB har därefter fått in en order på ytterligare 14 robotenheter.   

-Vi är glada att ingå i Singapores medicinska ekosystem för att tackla denna akuta utmaning, där vi kombinerar våra branschledande robottekniker med det ingenjörskunnande och biomedicinska kunnande som inblandade myndigheter har, säger Sami Atiya, chef för ABB:s affärsområde Robotics & Discrete Automation.

Ett annat exempel på hur företaget hjälper till att hantera coronakrisen är att ABB:s samarbetande robot YuMi studeras och används i en forskningstillämpning vid Polytechnic University i Milano för att stötta sjukhus i samband med serologisk testning för coronaviruset. När YuMi har driftsatts kan den automatisera upp till 77 procent av de uppgifter som krävs för att utföra testerna och den kan analysera upp till 450 prover i timmen.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0