Industri
1 min lästid

Skogsforskare prisas kungligt

29:e januari 2019, 14:47
Skogsforskare prisas kungligt
Bengt Andersson Gull och kronprinsessan Victoria. Foto: Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien.
Marcus Rosenholm Marcus Rosenholm
Like 0

Två forskare tilldelades priser av kronprinsessan Victoria för sina insatser inom skogsindustrin. Det lyfter Skogforsk, svenska skogsbrukets forskningsinstitut, upp i ett pressmeddelande.

“Bengt Andersson Gull har varit en nyckelperson bakom Sveriges framgångsrika skogsträdsförädling under de senaste fyra decennierna, till stort gagn för skogsnäringen och samhället i övrigt.”
Så löd motiveringen när han tilldelades Nilsson-Ehle-medaljen för sina insatser inom forskning kring skogsträdsförädling. Priset utdelades av kronprinsessan Victoria.
– Det är fantastiskt trevligt att bli uppmärksammad för sitt jobb. Men skogsträdsförädling är en laginsats och vi hade aldrig kunnat nå de resultat som vi faktiskt gjort utan ett helt lag av kompetenta medarbetare, säger Bengt Andersson Gull i pressmeddelandet från Skogforsk.

“Hedrande”

Dessutom prisades Hagos Lundström, försökstekniker på Skogforsk, för “under tre decennier gjort synnerligenvärdefulla insatser för genomförandet av fältförsök.”
– Det är hedrande och verkligen roligt att få en sån utmärkelse. Jag skulle vilja dela den, dels med min familj, och dels med alla de maskinförare och andra genom åren som stått ut med att ha mig flåsande i nacken då jag klockat, mätt och studerat deras jobb, säger Hagos Lundström i pressmeddelandet.

#forskning #kronprinsessan victoria #pris #prisutdelning #skogforsk #skogsbruk #trä
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0