Industri
2 min lästid

Hon ska leda SSAB i Oxelösund

3:e juni 2024, 10:32
Hon ska leda SSAB i Oxelösund
Karin Palmqvist. Bildkälla: SSAB.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Därmed är det hon som bär ansvaret för arbetet med SSABs fossilfria omställning i Oxelösund som ska minska Sveriges totala koldioxidutsläpp med 3 procent.

– Jag är stolt över förtroendet och det känns som en spännande utmaning att leda SSAB i Oxelösund med alla de förändringar vi står inför. Bygget av den nya ljusbågsugnen pågår för fullt och 2026 ska vi vara redo att producera utsläppsfritt stål i stor skala – det känns fantastiskt sporrande, säger Karin Palmqvist.

Hon ersätter tillförordnad plats- och produktionschef Johnny Sjöström som då kan fokusera helt på sin roll som divisionschef för SSAB Special Steels.

– Karin har den kompetens och det driv jag har letat efter för att ta Oxelösund genom stundande omställning. Hon kommer att leda organisationen genom att se helheten och genom att säkerställa stabil leveransförmåga, säger Johnny Sjöström.

Karin Palmqvist är utbildad civilingenjör i maskinteknik vid Chalmers tekniska högskola. Hon har lång erfarenhet av produktionsledning inom både tillverknings- och processindustri för stora internationella bolag. 2014 började hon på SSAB i Oxelösund inom logistikutveckling. De senaste åren har hon ansvarat för produktionsplanering och logistik och ingått i den lokala ledningsgruppen.

Produktionsanläggningen i Oxelösund är först ut i SSABs omställning av det nordiska produktionssystemet till fossilfri ståltillverkning. I framtiden ska stålet tillverkas i elektriska ljusbågsugnar som drivs av fossilfri el och med fossilfri järnsvamp och återvunnet skrot som råvaror. Därmed ska Sveriges totala koldioxidutsläpp minska med cirka 10 procent och Finlands med 7 procent.  

#fossilfri #karriär #ssab
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0