Industri
2 min lästid

Tar historiskt stor order

26:e maj 2024, 07:00
Tar historiskt stor order
Keitele Timber Oy, Renholmen AB och ARAT Groups samlade ledningar. Bildkälla: Renholmen.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Renholmen i Byske startade 1952 och levererar virkeshanteringsutrustning till kunder i hela världen. Nu ska de leverera ett högkapacitetsjusterverk under 2025 till 2026. Det innebär fortsatt expansion för företaget och att fler behöver anställas.

– På justerverkssidan är det här den absolut största ordern i Renholmens historia. Vi kommer att behöva förstärka genom hela företaget – konstruktörer, automationkunniga, servicepersonal och projektledare för att nämna några, säger Bernt-Ove Andersson, marknadschef på Renholmen.

Det nya justerverket ska byggas upp i en ny byggnad i anslutning till den befintliga, vilket innebär att nuvarande produktion kan pågå med minimala begränsningar under hela uppbyggnaden av det nya justerverket.

– Det nya justerverket är ett stort steg för sågverket i Keitele och för Keitele Group. Det innebär ökad effektivitet, förbättrade arbetsförhållanden och förmåga att hantera sågverkens produktion till färdiga produkter i 2/5-arbetsschema. Tillgången på kvalificerad arbetskraft förväntas minska under de kommande åren. Med investeringen kommer Keitele att bli ett topp tre-sågverk i Finland, både produktionsvolym och effektivitetsmässigt, säger Matti Kylävainio, vd på Keitele Group.

Keiteles totala investering i det nya sågverket är cirka 450 miljoner kronor, varav Renholmen är den största kontraktspartnern.

– Investeringen ökar produktionen i Keiteles sågverk från 420 000 kubikmeter sågade varor till 600 000, säger Matti Kylävainio.

#renholmen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0