Industri
2 min lästid

Veidekke gör jätteförvärv i norra Sverige

20:e maj 2024, 07:47
Veidekke gör jätteförvärv i norra Sverige
Bildkälla: Veidekke.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

I förvärvet ingår förutom Euromining AB även de båda underentreprenörsbolagen Lars Almgrunds Åkeri AB och Tommys Last Vitåfors AB.

Euromining är specialiserat på lastning och transport av malm. Deras största kund är LKAB med merparten av sin verksamhet i Malmfältens gruvdistrikt som omfattar Gällivare och Kiruna. Bolaget är även verksamt i Stockholmsområdet.

– Förvärvet av Euromining stärker och kompletterar Veidekkes position i en region med stor aktivitet och spännande framtidsutsikter. Euromining har en bra verksamhet och ordertäckning och har visat en stark ekonomisk utveckling. Tillsammans med Veidekkes befintliga verksamhet ger detta en bra grund för att ta del av den förväntade tillväxten i regionen, säger Marcus C Nilsson, verksamhetsområdeschef Infrastruktur Sverige.

Euromining etablerades 1999 och är en koncern med cirka 200 anställda. Företagets årliga omsättning är cirka 750 miljoner kronor.

– Veidekke har sedan tidigare en stark position med anläggningsprojekt relaterade till gruvindustrin, som är den i särklass största och viktigaste industrin i norra Sverige. Vi har arbetat tillsammans med Euromining i flera projekt och både verksamhet och kultur passar väl in i Veidekkes vidare planer för regionen, säger regionchef Mathias Rönnholm.

De nuvarande ägarna kommer fortsatt att vara involverade i verksamheten. Genomförande av förvärvet förväntas slutföras under tredje kvartalet 2024. Avtalet är villkorat av en tillfredsställande due diligence och att transaktionen godkänns av konkurrensmyndigheter och andra berörda offentliga instanser.

#euromining #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0