Industri
2 min lästid

AFRY får uppdrag vid ny halvledarfabrik

9:e oktober 2023, 07:30
AFRY får uppdrag vid ny halvledarfabrik
Pressbild: AFRY
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Halvledareleverantören SweGaN omvandlades nyligen från ett start-up företag till ett scale-up företag där AFRY nu bistår SweGaN med ett brett utbud av tjänster för att bygga en produktionsanläggning för halvledare i Linköping.

AFRYs experter inom cybersäkerhet hjälper SweGaN att säkra sitt arbete med IP (immateriella rättigheter) och affärshemligheter samt att skydda deras kunders integritet. Vidare tillhandahåller AFRY tjänster inom IT, OT, ERP, CE-märkning, fabriksbyggande, konstruktion av serverrum, el, säkerhet, arbetsmiljö, kvalitetssäkring, riskhantering, och projektledning.

– Inledningsvis tillfrågade vi AFRY att stödja vår cybersäkerhetsverksamhet, men efter att ha förstått AFRYs breda kompetensområde insåg vi att det skulle vara fördelaktigt att ha alla professionella tjänster under ett tak. Genom att samarbeta med AFRY kan vi nu fokusera mer på vår tillväxt och expansion, säger Henrik Tölander, COO SweGaN.

–  Jag är väldigt stolt över att SweGaN valde oss för det här projektet. De uppskattade möjligheten att ha en leverantör för alla sina professionella servicebehov. Det ger oss möjlighet att få en bättre helhetsbild av kundens behov och erbjuda en skräddarsydd helhetslösning för dem, säger Michael Blom, sektionschef på AFRY.

Öppnandet av fabriken gör det möjligt för Sverige, och i förlängningen Europa, att tävla mot Taiwan, Kina, USA, Sydkorea och Japan som för närvarande är de största leverantörerna av halvledare. En ökad tillgång till halvledare kommer att underlätta byggandet och skapandet av elfordon, solväxelriktare och strömförsörjning i Europa, och att bli mindre beroende av konkurrerande länder.

#afry #linköping
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0