Fastighet
2 min lästid

Venturi köper industrifastighet i Borås

7:e juli 2023, 07:19
Venturi köper industrifastighet i Borås
BIldkälla: Colliers.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Fastigheten är strategiskt belägen i Göta, med en placering vid Viskan och direkt anslutning till stadsdelen. Kommunen har identifierat området som ett utvecklingsområde för centralt belägen bebyggelse på kort sikt.

Venturi Fastigheter med ägande kopplat till Stena-familjen har för avsikt att genom planläggning utveckla fastigheten med byggrätter för bostäder och centrumverksamhet. Bolaget utvecklar, äger och förvaltar flertalet fastigheter i södra och västra Sverige och driver för närvarande flera pågående projekt inom kontor, handel och logistik.

–  Vi är oerhört glada för förtroendet att få ta över denna fina industrifastighet i Borås. I de inledande samtalen med kommunen ser vi att förutsättningar finns för framtida planläggning för bostäder och centrumverksamheter som kommer ha ett attraktivt läge med gångavstånd till centrum. Det strategiska läget i Göta ger oss en unik möjlighet att driva och utveckla detta projekt till sin fulla potential. Under tiden får vi ett fint kassaflöde från befintliga verksamheter och kan se fram emot att skapa ännu större värde och möta de växande behoven av bostäder inom centralorter i Västsverige, säger Erik Fischer, Venturi Fastigheter.

–  Vi är mycket glada över att Venturi Fastigheter, som långsiktig, seriös förvaltare tar över ansvaret för fastigheten och är beredda att fortsätta utveckla området för hyresgästernas och stadens bästa, säger Christer Pernvall, Mogambo Utvecklings AB.

Colliers har varit rådgivare till säljaren och Advokatfirman Allié legal rådgivare åt köparen.

#borås #colliers #mogambo #mogambo utvecklings ab #stena #venturi fastigheter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0