Industri Gruva
2 min lästid

Sandvik vinner order för gruvutrusning i Mexiko

28:e mars 2023, 13:18
Sandvik vinner order för gruvutrusning i Mexiko
Foto: Johanna Norin/TT
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Ordern, som inkluderar 15 batterielektriska fordon och 20 maskiner med förbränningsmotor, är värd 650 miljoner kronor och kommer att bokas i första kvartalet 2023.

Ordern är Sandviks första batterielektriska order i Latinamerika och den tredje största ordern på batterielektriska fordon hittills. Maskinerna kommer att börja levereras under tredje kvartalet 2023 och pågå till det fjärde kvartalet 2025.

De batterielektriska maskinerna inkluderar lastare och jumbo-borriggar, medan de konventionella maskinerna inkluderar lastare, truckar, bultningsmaskiner, produktionsborrar och en raiseborer.

– Det är mycket glädjande att Torex Gold har valt Sandvik för att leverera våra ledande lösningar till Media Luna. Vi ser ett fortsatt stort intresse för vårt batterielektriska utbud, och den här ordern visar också hur vi med vårt starka totalerbjudande av maskiner och tjänster kan hjälpa våra kunder i övergången till mer hållbar gruvdrift, säger Sandviks VD och koncernchef, Stefan Widing.

Torex planerar att påbörja kommersiell produktion i Media Luna i början av 2025, och successivt öka till 7 500 ton per dag år 2027, vilket innebär att det kommer att bli en av Mexikos största underjordsgruvor.

Torex implementerar batterielektriska gruvmaskiner i Media Luna som en del av en bredare dekarboniseringsstrategi.

– Den här ordern är en milstolpe och visar att batterielektrisk utrustning och traditionell utrustning med förbränningsmotor inte bara kan samexistera i dagens underjordsgruva, utan också levererar värde i olika förhållanden och tillämpningar. Vi är stolta att kunna hjälpa Torex på deras resa att driva en gruva i världsklass med ett väsentligt lägre koldioxidavtryck, säger Mats Eriksson, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions.

#mexiko #sandvik #torex
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0