Industri
2 min lästid

Södras nya träfabrik står klar

16:e mars 2023, 12:52
Södras nya träfabrik står klar
Bildkälla: Södra.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Invigningen gästades av bland andra Brittis Benzler, landshövding i Hallands län och Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun.

En nyckel i Södras koncernstrategi är en framtidsanpassad industristruktur som skapar ett ledande erbjudande till kunder och konsumenter. Med den nya fabriken för korslimmat trä breddar man marknaden för byggmaterialet samtidigt som man främjar hållbar byggnation och mer hållbara samhällen.

– Södras uppdrag är att förnya och förädla skogsgårdens värden och vår nya fabrik för korslimmat trä är ett sätt att göra just detta. Idag är ett stolt ögonblick för hela Södras organisation – tillsammans fortsätter medlemmar, medarbetare och kunder att bygga starkare värdekedjor som ger oss förutsättningar att möta samhällets krav på hållbara och innovativa produkter från familjeskogsbruken, säger Lotta Lyrå, vd Södra.

Rekryterat 90 personer

Fabriken i Värö blir en Sveriges största fabriker för produktion av korslimmat trä med kapacitet att leverera stommaterial till drygt 4 000 bostäder varje år, en tiofaldig ökning av Södras produktionskapacitet jämfört med tidigare.

– En förutsättning för att nå klimatmålen är en bred samverkan mellan företag, myndigheter och politik – där vi tillsammans arbetar mot samma mål. En annan förutsättning är att vi visar att det är möjligt att nå målen. För då föds ett hopp som i sin tur skapar engagemang och ansvarskänsla. Jag är därför väldigt glad att kunna medverka vid den här invigningen, säger Brittis Benzler, landshövding i Hallands län.

Satsningen på en ny fabrik i Värö har inneburit att Södra rekryterat 90 nya medarbetare till företagets segment Building Systems, som ansvarar för produktion av korslimmat trä. Detta välkomnas av Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun, som också gästade invigningen.

– En sådan här etablering betyder mycket för Varberg. Den ger många arbetstillfällen. Den ger också möjligheter att bygga hållbart och storskaligt i trä – både bostäder och lokaler. Även fabriken är mycket imponerande – med sin storlek, logistik och effektivitet, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande i Varbergs kommun.

#södra #varbergs kommun
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0