Industri Företag & Affärer
1 min lästid

COWI och Preem skriver nytt ramavtal

7:e mars 2023, 15:11
COWI och Preem skriver nytt ramavtal
Preems anläggning i Lysekil. Bildkälla: Preem.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

COWI levererar idag olika typer av tjänster till Preem, med fokus på deras raffinaderier i Lysekil och Göteborg. En stor del handlar om konstruktion, projektledning samt processteknik, men också besiktningar och scanning av befintliga anläggningar.

– Preem är en nyckelkund som COWI nu kommer kunna leverera fler typer av tjänster till. Preem har högt tempo i sin gröna omställning jämfört med andra i branschen och vi ser fram emot att fortsätta hjälpa dem på den resan, säger Stefan E Andersson, Avdelningschef inom Industri på COWI.

Det nya ramavtal som nu är påskrivet innefattar fler kompetensområden, med tyngd på fler tjänster inom teknik, miljö och kvalitet. COWI kommer därför i högre grad kunna erbjuda Preem konsulttjänster från alla grenar av verksamheten.

– Preem är offensiva i sina planer om att bli klimatneutrala till år 2035 och de kommer genomföra flera stora omställningsprojekt. COWI har expertis som kan bidra till att de når det målet, säger Stefan E Andersson.

Preems mål är att, fram till 2035, påbörja en storskalig utfasning av fossil råvara i sin produktion och ersätta detta med förnybara råvaror.

#cowi #preem
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0