Företag & Affärer
1 min lästid

Epiroc förvärvar sydafrikanskt bolag

9:e december 2022, 08:51
Epiroc förvärvar sydafrikanskt bolag
Bildkälla: Epiroc.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Med detta förvärv stärker Epiroc sin position som en världsledande leverantör av lösningar inom automation och säkerhet i gruvdrift, skrivet bolaget i ett pressmeddelande.

Mernok Elektronik har sitt huvudkontor i Pretoria, Sydafrika. Bolaget designar och producerar teknik för närhetsdetektering och system för att undvika kollisioner. Systemen uppfyller den högsta branschstandarden (nivå EMESRT Level 9), och kan användas för såväl enstaka maskiner som blandade maskinflottor oavsett tillverkare eller typ av utrustning.

“Avgörande för gruvindustrin”

Mernok Elektroniks kunder finns främst i Afrika. Systemen minskar avsevärt risken för kollisioner där fordon är inblandade, vilket stärker både operatörernas säkerhet och produktiviteten.

Mernok Elektronik har ungefär 45 anställda och hade intäkter under räkenskapsåret som slutade den 28 februari 2022 om cirka 50 miljoner kronor..

– Att undvika kollisioner är avgörande för gruvindustrin för att stärka säkerheten och produktiviteten, och Mernoks avancerade lösningar kompletterar Epirocs befintliga utrustnings- och automationserbjudande väl, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.

Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2023.

#epiroc #sydafrika
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0