Industri Gruva
1 min lästid

Tf VD blir ordinarie vid Botnia Exploration

29:e november 2022, 09:19
Tf VD blir ordinarie vid Botnia Exploration
Botnia Explorations fyndighet Fäbodtjärn. Bildkälla: Botnia Exploration.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Styrelsen i Botnia Exploration Holding har utsett Thomas Söderqvist som ny VD för bolaget från och med 29 november. Thomas Söderqvist, som har arbetat inom bolaget sedan 2020 som styrelseledamot och styrelseordförande, har sedan juni 2022 varit tillförordnad VD.

– Thomas Söderqvist har varit en viktig del i vårt arbete under de år han har varit verksam. Vi i styrelsen är övertygade om att han med sin erfarenhet från Boliden och Sandvik är rätt person att leda bolaget nu när Fäbodtjärn ser ut att kunna starta under 2023, säger Botnia Explorations t.f. styrelseordförande Johan Norman.

Bakgrund vid Boliden

Thomas Söderqvist är Bergsskoleingenjör, och han har haft flertalet ledande befattningar inom både Sandvik och Boliden. Han avslutade sin karriär i Boliden som Senior Advisor till Bolidens koncernchef efter att ha varit både vice VD samt verksamhetsansvarig för Bolidens gruvor i Västerbotten.

– Botnia befinner sig i ett mycket spännande och viktigt skede, att få starta en liten, rik guldgruva som lämnar ett mycket litet fotavtryck i naturen tror jag kommer att vara ett väldigt spännande och roligt jobb, kommenterar Thomas Söderqvist.

#boliden #botnia exploration #sandvik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0