Industri
2 min lästid

H2 Green Steel tar in ytterligare 750 miljoner

19:e oktober 2022, 07:54
H2 Green Steel tar in ytterligare 750 miljoner
Bildkälla: H2 Green Steel.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Investeringsrundan som leddes av AMF, GIC och Schaeffler, tillsammans med den tidigare investeraren Altor, har nått 2,8 miljarder kronor i slutrundan. Utöver Hitachi Energys och Kobe Steels tidigare tillkännagivna investeringar, tillför slutrundan de nya investerarna Kinnevik och en klimatfokuserad institutionell investeringsfond.

Intäkterna från Serie B-finansieringen kommer i huvudsak att användas för att utveckla företagets storskaliga gröna stålverk i Boden där H2 Green Steel ska tillverka stål med upp till 95 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med traditionell ståltillverkning.

– Vi är stolta över partnerskapen med ledande globala institutioner, investerare och industriföretag, säger Henrik Henriksson, VD för H2 Green Steel.

– Våra investerare är ledande inom sina respektive områden och i framkant för att möjliggöra de förändringar som krävs för att möta klimatmålen. Denna investeringsrunda är ett verkligt styrkebesked för vår affär – att hållbarhet och lönsamhet går hand i hand.

Har sålt 60 procent

H2 Green Steel avslutade Serie A-rundan med 946 miljoner kronor i maj 2021 och tillkännagav den första stängningen av Serie B-rundan på drygt 2 miljarder kronor i augusti 2022.

Utöver finansieringen har H2 Green Steel i snabb takt uppnått flera milstolpar, bland annat genom att byggdom för verksamheten i Boden har beviljats följt av fortlöpande framsteg i bygget av stålverket. Företaget har redan i förväg sålt in cirka 60 procent av den första produktionsvolymen till flera europeiska kunder inom olika sektorer.

Läs även:

H2 Green Steel tar in 2 miljarder
31:a augusti 2022
Industri
H2 Green Steel tar in 2 miljarder
Fyra nya investerare. Spotifygrundaren stöttar.
#h2 green steel
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0