Industri
2 min lästid

Elcykelbolag flyttar produktionen hem till Sverige

7:e september 2022, 09:57
Elcykelbolag flyttar produktionen hem till Sverige
Bildkälla: Ecoride.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

I sina nya lokaler kommer Ecoride att ha lager och produktion.

När Ecoride grundades i Göteborg 2008 fanns knappt några elcyklar. Sedan dess har bolaget sålt 100 000 elcyklar och har som mål att fördubbla försäljningen de kommande tre åren.

– Det känns fint att komma tillbaka till Göteborg, där allt började för 14 år sedan. Sedan starten 2008 har organisationen varit extremt entreprenörsdriven, nu bygger vi bygga en mer platt organisation, som gör oss redo att ta nästa steg, säger grundare och vd Martin Walleräng.

För att kunna fortsätta växa med lönsamhet, skapa struktur och få in nya kompetenser har Ecoride nyligen tillsatt Henrik Rosenlund som vice vd.

– Det känns väldigt roligt att få möjligheten att ta Ecoride vidare på sin tillväxtresa. Martin Walleräng och hans bror Christian har tillsammans med hela Ecorideteamet åstadkommit något fantastiskt, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med dem, säger vice vd Henrik Rosenlund och fortsätter:

– Att flytta produktionen till Sverige gör att vi kommer närmare våra marknader och med sälj, inköp, produktion och eftermarknad i samma lokal kommer vi kunna ta snabbare beslut. Med produktion i Sverige kommer vi också kunna korta ner våra ledtider samt minska antalet transporter. Nästa steg är nu att anställa teamleaders och bygga upp lager- och montageteam, vilket kommer innebära nya arbetstillfällen under hösten.

#ecoride #göteborg #platzer
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0