Industri
2 min lästid

H2 Green Steel tar in 2 miljarder

31:a augusti 2022, 12:20
H2 Green Steel tar in 2 miljarder
Bildkälla: H2 Green Steel.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Finansieringen leddes av de nya investerarna AMF, GIC, Schaffler, tillsammans med Altor Fond V som investerat i bolaget tidigare. Swedbank Robur Alternative Equity är ytterligare en ny investerare medan befintliga aktieägare som Vargas, Kingspan, FAM, Marcegaglia, IMAS Foundation, Cristina Stenbeck och Spotifygrundaren Daniel Ek fortsätter att visa stöd för bolaget genom ytterligare investeringar.

H2 Green Steel vill driva förändring i sektorer som skapar stora koldioxidutsläpp. Man börjar med stålindustrin genom den ståltillverkning som just nu byggs i Boden och som ska drivas av grön vätgas.

– Denna finansieringsmilstolpe är en riktig förtroendeförklaring för H2 Green Steel. Trots den rådande osäkerheten i marknaden, är en satsning som vår, med både ett starkt affärscase och ett hållbart syfte, helt klart attraktiv. I denna finansieringsrunda har vi kunnat kombinera ledande industriella företag och globala finansiella institut med investerare med en stark svensk närvaro, vilket ger oss en ägarbas som klippt och skuren för framgång, säger Henrik Henriksson, VD H2 Green Steel i en kommentar.

Efter lanseringen i februari 2021 och stängningen av Serie A-finansieringsrundan i maj samma år, har företaget i rekordfart fått byggdom i tillståndsprocessen för verksamheten i Boden, säkrat avtal för förnybar el på 14 TWh och startat markarbetet för bygget i Boden. Nu når man ytterligare en milstolpe med nya investerare utöver den redan starka grupp som deltog i vår Serie A finansiering.

H2 Green Steel har försålt ungefär 60 procent av sina initiala produktionsvolymer, vilket visar på den starka efterfrågan på fossilfritt stål. Kunderna representerar en bredd av olika sektorer inklusive stålgrossister, rör, lätta- och tunga fordon, vitvaror och byggindustrin.

#h2 green steel #stålindustrin #stålproduktion
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0