IndustriIF Metall vill se större satsning på utbildning i vårbudgeten
16/04/2018 1min lästid

IF Metall vill se större satsning på utbildning i vårbudgeten

16/04/2018 1min lästid
IF Metall vill se större satsning på utbildning i vårbudgeten

IF Metall tycker att utbildningssatsningen i vårbudgeten är för liten. Foto: Creative Commons.

110 miljoner anses vara otillräckligt.

110 miljoner satsar regeringen på utbildning och kompetensutveckling. Det presenterades idag i årets vårproposition – vilket IF Metall anser är för lågt.
– Här hade vi hoppats på mer, säger Marie Nilsson.

Idag presenterades regeringens vårproposition, där satsningar bland annat ligger på stärkt välfärd, motverkande av sexuella trakasserier på arbetet och utbildning. Däremot anser IF Metall att satsningen på det senare, 110 miljoner kronor för utbildning och kompetensutveckling, är alldeles för lågt.
– Här hade vi hoppats på mer än de 110 miljoner till vuxenutbildning som regeringen aviserar. Vi vill se ett nationellt system för livslångt lärande i arbetet, för att stärka kompetensutveckling och omställningsstöd, säger Marie Nilsson, förbundsordförande hos IF Metall, i ett pressmeddelande.

Arbete mot sexuella trakasserier hyllas

Däremot hyllar de regeringens satsning med 25 miljoner kronor på arbetet mot sexuella trakasserier på arbetsplatser.
– Nästan sex av tio unga kvinnor och över en tredjedel av alla kvinnor har blivit utsatta för sexuella trakasserier på sina arbetsplatser det senaste året, visar en medlemsundersökning IF Metall gjorde under hösten. Det är oacceptabelt. Regeringens satsningar gör att arbetstagarna får ett bättre stöd i att motverka och förebygga sexuella trakasserier, säger Marie Nilsson.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!