Industri
2 min lästid

Ny avdelningschef på Svevia

9:e maj 2022, 13:00
Ny avdelningschef på Svevia
Bo Eriksson. Foto: Rickard Kilström
Redaktionen Redaktionen
Like 0

Avdelningen som omfattar hela Sverige lägger ut omkring 800 tusen ton asfalt per säsong och Eriksson klev in i chefsrollen den 1 maj. Det framgår av ett pressmeddelande från Svevia.

– Bo Eriksson har lång erfarenhet i branschen något som gör att han har kunskap om utläggningsverksamhetens alla steg från ax till limpa. Han känner till förutsättningarna för medarbetarna som står vid asfaltläggaren samtidigt som han är en strateg och en självklar del av divisionens ledningsgrupp. Bo har gedigen erfarenhet av att agera som ledare och chef, hans ledarskapsstil är utvecklad och uppskattad bland medarbetarna. Jag uppskattar särskilt hans förmåga att samarbeta och hitta lösningar som gynnar hela divisionen och Svevia som bolag, säger Tomas Johansson, divisionschef Industri.

Eriksson har haft en rad olika yrkesroller i ledande positioner och kom till Svevia från en tjänst på Vägverket Produktion. Närmast kommer han från rollen som arbetschef inom utläggning, för arbetschefsområde sydöst.

– Jag har arbetat inom asfaltbranschen i princip hela mitt yrkesliv och alltid tyckt det varit en intressant bransch. Under åren har mitt intresse och min nyfikenhet förändrats från produktion till ledarskap. Jag ser verkligen framemot att få fortsätta samarbeta med chefer och medarbetare i Svevias utläggningsverksamhet som jag redan vet har stor kompetens och potential. Det känns spännande att få vara med och fortsätta utveckla verksamheten i en ny roll, säger Bo Eriksson.

#chef #industri #svevia
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0