Industri
2 min lästid

Sandvik får rekordorder för 400 miljoner kronor

5:e januari 2022, 10:00
Sandvik får rekordorder för 400 miljoner kronor
Henrik Ager. Foto: Oskar Omne. Bildkälla: Sandvik.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Sandvik Mining and Rock Solutions har fått en order på AutoMine® automationssystem för lastare och gruvtruckar till ett värde om cirka 250 miljoner, samt en order på lastare och truckar med ett initialt värde på 150 miljoner kronor.

Ordern kommer från det chilenska gruvbolaget Codelco och kontraktet löper mellan år 2022 och 2027, enligt ett pressmeddelande från Sandvik.

− Det gläder mig att vi ser ett fortsatt starkt intresse för våra AutoMine®-lösningar, som bidrar till att förbättra säkerhet, tillförlitlighet och produktivitet för våra kunder, och jag ser fram emot vårt fortsatta samarbete med Codelco i det här projektet, säger Henrik Ager, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions.

Under 2022 och 2023 erhåller Codelco Toro™ TH663i-truckar, Sandvik LH514-lastare, ett AutoMine® Fleet-system med kapacitet att hantera upp till 32 maskiner, och AutoMine®  produktionsområdeshårdvara för framtida expansion av gruvan. Från 2023 till 2027, ska Sandvik leverera ytterligare truckar och lastare som kommer att kopplas upp mot AutoMine® Fleet-systemet.

Fakta
  • AutoMine® Underground för lastning och transport är ett automationssystem för autonoma och fjärrstyrda operationer av lastare och truckar. Den skalbara lösningen möjliggör allt från fjärrstyrning till full automation på en till flertalet maskiner, inklusive automation för en full maskinflotta med automatisk precision och trafikkontroll.
  • AutoMine® Fleet är ett avancerat automationssystem anpassat för maskinflottor med underjordslastare och truckar som arbetar i samma autonoma produktionsområde. Systemet möjliggör avancerad trafikkontroll liksom ett brett spann av gränssnitt för infrastrukturintegration för att kunna hantera komplexa automationsapplikationer i krävande miljöer.

#sandvik
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0