IndustriNordisk Bergteknik gör storförvärv i Burträsk
22/12/2021 2min lästid

Nordisk Bergteknik gör storförvärv i Burträsk

22/12/2021 2min lästid
Nordisk Bergteknik gör storförvärv i Burträsk

Genrebil: Pixabay

Bolaget köper Bröderna Anderssons Grus för 60 miljoner kronor och stärker därmed sin position och närvaro på den norrländska marknaden.

Bröderna Anderssons Grus AB är en entreprenadverksamhet inom bergkrossning samt materialleveranser med säte i Burträsk, Västerbotten.

Med drygt 30 medarbetare tillhandahåller bolaget tjänster inom bergkrossning samt materialleveranser, med en årsomsättning på 90 miljoner kronor. Verksamheten utgår från basen i Burträsk men åtar sig uppdrag i hela övre Norrland, enligt ett pressmeddelande.

– Förvärvet av Bröderna Anderssons Grus ligger i linje med Nordisk Bergtekniks ambition om att ha en aktiv roll i den pågående konsolideringen av branschen. Bolaget har en stark ställning i sin region och besitter en gedigen projekterfarenhet. Dessutom har de en kompetent ledning och kvalificerade medarbetare som delar vår syn på affärsmannaskap och värdegrund. Förvärvet innebär en komplettering av vårt erbjudande och kommer att bidra till att ytterligare stärka vår roll som en viktig aktör i samband med de stora satsningarna som görs inom infrastruktur och industri i norra Sverige. Med anledning av inte minst den gröna omställningen är det självklart väldigt positivt att vår geografiska närvaro stärks i hela Norrland då det är en region som väntas växa mycket under de kommande åren, säger Andreas Christoffersson, VD Nordisk Bergteknik.

Köpeskillingen uppgår till 60 miljoner kronor och tillträde förväntas ske under första kvartalet 2022.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!