Industri
1 min lästid

Ett kliv mot gruvindustrin

18:e november 2021, 08:05
Ett kliv mot gruvindustrin
Rebecca Bornlid Lesseur Rebecca Bornlid Lesseur
Like 0

Bolaget är inriktad mot tjänster inom gruvindustrin och tekniska underhållsarbeten i arktisk miljö. Omsättningen för de två bolagen uppgick det senaste verksamhetsåret till ungefär 75 miljoner.

– Genom förvärven av MRM Mining och EPS Sweden bryter vi ny mark inom Instalco och breddar oss mot en ny och mycket intressant marknad för oss i nordligaste Sverige. Det innebär en möjlighet för oss att erbjuda tjänster inom infrastrukturområdet och den växande marknaden i norr, säger Robin Boheman, vd i Instalco i ett pressmeddelande.

MRM Mining är en leverantör av industritjänster med helhetsperspektiv. De utför installation och service där gruvindustrin är huvudmarknad. Några av deras större kunder är ABB, Boliden, LKAB och Vattenfall. EPS Sweden har specialiserat sig på tekniska underhållsarbeten och samarbetar med eldistributionsbolag, banverk och trafikverk.

– Vi ser med tillförsikt fram emot att bli en del av Instalco och ta in vår kompetens och kundbas i koncernen. Samtidigt är det en stor möjlighet för att vidareutveckla våra två bolag, säger Mattias Nilsson vd i MRM Mining i ett pressmeddelande.

#abb #affär & karriär #boliden #förvärv #lkab #peab #teknik #vattenfall
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0