Industri
2 min lästid

Sandvik köper tyskt ingenjörsbolag

17:e november 2021, 13:22
Sandvik köper tyskt ingenjörsbolag
Stefan Widing. Foto: Sandvik.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Bolaget innefattar innovativa ingenjörslösningar för styr- och reglerteknik av högtryckssystem till tankstationer för vätgas, som kommer att rapporteras i Tube – en division inom Sandvik Materials Technology.

− Genom det här förvärvet fortsätter Sandvik Materials Technology att stärka sin position genom att öka sin exponering mot växande marknader med stor potential, ett viktigt steg i att bli ett väl positionerat separat börsnoterat bolag, säger Stefan Widing, VD och koncernchef för Sandvik.

Kombinationen av Sandvik Materials Technology och Gerling kommer att öka möjligheterna på marknaden för vätgastankstationer genom att lägga till ingenjörskunnande och kapacitet. Det ska även påskynda expansionen av den samskapade mobila produktionslösningen för rör till nya marknader globalt, en lösning som ger kunder en flexibel och digitalt uppkopplad plattform på plats som stödjer etableringen av tankstationer för vätgas. Gerlings kapaciteter inom rörtillverkningsteknologi ska tillsammans med den medicinska produktportföljen inom SMT, även bidra till en stark position inom högprecisionsrör för medicinska applikationer.

− Vi ska ta positioner där vi kan dra nytta av energiomställningen mot förnybara energikällor. Förvärvet av Gerling ger oss möjligheter att accelerera tillväxten inom innovativa vätgaslösningar. Vi har redan ett framgångsrikt partnerskap med Gerling och vi kommer att fortsätta att lösa kritiska industriutmaningar tillsammans, säger Göran Björkman, affärsområdeschef för Sandvik Materials Technology.

Gerling GmbH är ett privatägt företag med huvudkontor i Hörste, Tyskland, med cirka 75 anställda och intäkter om cirka 90 miljoner kronor 2020, med en rörelsemarginal neutral för Sandvik Materials Technology. Förvärvet förväntas slutföras under första kvartalet 2022 och parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

#industri #sandvik #vätgasmarknaden
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0