Industri
1 min lästid

BillerudKorsnäs säljer brittiskt pappersbruk

1:a november 2021, 13:36
BillerudKorsnäs säljer brittiskt pappersbruk
Bildkälla: BillerudKorsnäs
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

BillerudKorsnäs har ingått avtal med det brittiska investeringsföretaget Inspirit om avyttringen av bruket i Beetham. Transaktionen genomfördes 31 oktober och köpeskillingen motsvarar ett equity value om cirka 30 miljoner, enligt ett pressmeddelande. 

– Den strategiska betydelsen av bruket i Beetham för resten av koncernen har minskat sedan investeringarna i produktion av maskinglättat (MG) i Skärblacka för några år sedan. Med Inspirit får bruket i Beetham en ägare med intentionen och resurserna att fortsätta utveckla verksamheten, kommenterar Christoph Michalski, Koncernchef och VD. 

Transaktionen resulterar i en reaförlust om cirka 120 miljoner kronor, som kommer att ha en negativ påverkan på BillerudKorsnäs resultat för det fjärde kvartalet 2021. 

Bruket i Beetham, som Billerud förvärvade 2004, producerar papper för medicinsk utrustning, matförpackningar och andra industriella användningsområden. Under de senaste tolv månaderna har Beetham haft en nettoomsättning på cirka 480 miljoner och ett rörelseresultat på cirka 13 miljoner. Bruket har en årlig produktionskapacitet på 45 000 ton kraftpapper och omkring 140 medarbetare. 

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0