Industri Digitalisering
2 min lästid

Årets exportsuccé 2021: "en svensk framgångssaga"

22:a oktober 2021, 13:01
Årets exportsuccé 2021:
Erik Gatenholm, CEO och medgrundare. Bildkälla: BICO.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

BICO tilldelas Sveriges regerings utmärkelse Årets exportsuccé 2021. Utmärkelsen delades ut vid en ceremoni på Utrikesdepartementet i Stockholm av utrikeshandelsminister Anna Hallberg i närvaro av H.K.H Prins Daniel, fredag 22 oktober, enligt ett pressmeddelande.

Regeringen har instiftat priset som delas ut för första gången i år, för att främja svensk export och uppmärksamma företag som gör särskilt förtjänstfulla insatser för inspiration och utveckling.

Regeringens motivering av BICO lyder:

”BICO Group är en svensk framgångssaga vars produkter lever i framtiden. Genom att förflytta 3D-printing av vävnader och organ från ritbord till verklighet i fler än 65 länder, har Göteborgsföretaget brutit internationell mark inom bioteknikens tillämpningar. Tillsammans med utvecklingen av ett 50-tal egna biobläck har BICO Group även revolutionerat forskningen genom att ersätta djurförsök med utskrivna mänskliga cellvävnader. Med anslående innovationshöjd och osviktande beslutsamhet att växa globalt, är företaget en sann förebild för landets blivande exportörer.”

”Vi är oerhört hedrade och glada över att få motta denna utmärkelse. Samtidigt som det är ett kvitto på det hårda arbete teamet lägger ner, visar det också att life science är en framtidsbransch med enorm potential. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med teamet för att lösa de hälsoutmaningarna vi står inför genom att kombinera biologi, teknik, robotik och teknik och att sprida vår vision om biokonvergens och hur den kan användas för att förbättra globala hälsoutmaningar. Jag är övertygad om att vi än så länge endast sett början,” kommenterar Erik Gatenholm, VD och medgrundare av BICO, i ett pressmeddelande från bolaget.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0