IndustriPreem utsett till det mest hållbara drivmedelsbolaget
3/10/2017 1min lästid

Preem utsett till det mest hållbara drivmedelsbolaget

3/10/2017 1min lästid
Preem utsett till det mest hållbara drivmedelsbolaget

Bild från Preems laboratorie vid raffinaderiet i Lysekil. Bildkälla: Preem

Preem har utsetts till det mest hållbara drivmedelsbolaget inom branschen i studien Sustainable Brand Index Business to Business.

Preem har utsetts till det mest hållbara drivmedelsbolaget inom branschen i studien Sustainable Brand Index Business to Business. Studien har undersökt vad exekutiva beslutsfattare på de största företagen med bas i Sverige tycker om aktörer i nio olika branscher.

I kategorin business-to-business placerar sig Preem på första plats bland alla drivmedelsbolag och på 13:e plats av 74 företag totalt.

– Detta är ett kvitto på vårt arbete med att ställa om mot ett mer hållbart samhälle. Hållbarhet och att skapa mer förnybara drivmedel är en viktig och prioriterad fråga inom Preem. Detta ger oss mer energi och kraft att fortsätta arbetet med att utveckla nya hållbara drivmedel, säger Helene Samuelsson, kommunikationschef på Preem.

Andra branschledare i studien är Skanska (bygg), Scania (industri & tillverkning), E.ON (el), DHL (logistik), Stena Recycling (avfallshantering), Vasakronan (fastighet), Swedbank (bank) och Ericsson (IT & teknik).

Sustainable Brand Index är Nordens största studie om hållbarhet. 2017 är första året som den inte bara genomförs bland konsumenter utan även beslutsfattare. Målgruppen är exekutiva beslutsfattare på företag med över 400 miljoner kronor i omsättning. Studien genomfördes under april-juni 2017 och totalt intervjuades 626 beslutsfattare om 74 varumärken.

Spara den här artikeln

Missa inget! Prenumerera gratis på nyhetsbrevet

Prenumerera på Branschaktuellt’s nyhetsbrev – det är helt kostnadsfritt!