Industri
1 min lästid

Alfa Laval har förvärvat norska LiftUP

4:e oktober 2021, 06:53
Alfa Laval har förvärvat norska LiftUP
Norge. Foto: Pixabay.
Malin Rothenborg Malin Rothenborg
Like 0

Den norska systemtillverkaren LiftUP är marknadsledande inom rening av slam och andra föroreningar från fiskodlingar. Förvärvet är en del av Alfa Lavals strategi att bygga upp en attraktiv produktportfölj för fiskodling och skapa en bredare och hållbar plattform för framtida tillväxt, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

LiftUP grundades 1991 och är en världsledande leverantör av reningssystem för fiskodlingar. Dess teknik kan avlägsna upp till 70 procent av slammet från öppna dammar. LiftUP-systemet är ett komplement till Alfa Laval Framos pumpsystem AquaStream, vilket tar upp färskt lågtempererat vatten med höga syrehalter (från ca 25 meters djup) och skapar en perfekt havsström – därigenom skapas förhållanden liknande de i de djupa fjordarna, vilket ger en optimal miljö för fisken.

– Detta förvärv är ett värdefullt tillskott till vår produktportfölj inom hållbart vattenbruk, aquaculture. Det breddar vårt erbjudande inom fiskodlingslösningar, vilka ökar både produktiviten och den ekonomiska attraktionskraften för fiskodling, samtidigt som de minskar dess miljöpåverkan, säger Sameer Kalra, chef för Marindivisionen.

Det förvärvade bolaget omsatte 75 MNOK år 2020 och har god lönsamhet. Det kommer nu att ingå i affärsenheten Pumping Systems i Marindivisionen.

Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0