Fastighet Uthyrning
2 min lästid

AMF hyr ut hel fastighet i centrala Stockholm

26:e februari 2024, 09:18
AMF hyr ut hel fastighet i centrala Stockholm
Bildkälla: AMF Fastigheter.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det står nu klart att Söderberg & Partners blir ny hyresgäst i Urban Escape. Där kommer de samlokalisera flera av sina verksamheter.

− I Urban Escape har vi hittat rätt sammanhang för Söderberg och Partners fortsatta resa och expansion. Här ser vi fram emot att samlokalisera våra verksamheter, vilket vi är övertygade om kommer att få positiva synergieffekter på verksamheten, vårt erbjudande och vår företagskultur. Vi ser också fram emot att bli en del av kvarteret med dess breda utbud inom handel, restaurang och service, säger Fredrik Taube, inköpschef på Söderberg & Partners.

Jenny Sivervik, marknadsområdeschef city AMF Fastigheter, kommenterar förhyrningen och överenskommelsen som nåddes på relativt kort tid.

− Vi märker att många av våra hyresgäster idag arbetar mer strategiskt med frågan om vad kontoret faktiskt ska erbjuda. Det är tydligt att de mjuka värdena blir allt viktigare. I våra diskussioner med Söderberg & Partners har vi haft en samsyn i frågan om kontorets roll och vikten av att hitta rätt lokal i rätt sammanhang för det nya arbetslivet. Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Söderberg & Partners till Urban Escape.

Fokus på återbruk

Vid årsskiftet stod det klart att den dåvarande hyresgästen, som suttit i kvarteret sedan 2019, skulle lämna fastigheten i slutet av januari 2024.

− Det stora intresset kan ses som en bekräftelse på att fastighetsmarknaden står sig stark i centrala i Stockholm, trots utmanande tider. Urban Escape visar sig vara väl positionerad även i det tuffare marknadsklimat som råder, mycket tack vare det attraktiva läget. Förhyrningen bekräftar att läge fortsätter att vara viktigt både för kulturbygge och kontorets attraktivitet, säger Marie Barkman, VD för det av AMF och AP7 samägda bolaget Urban Escape KB.

Söderberg & Partners får tillträde till lokalerna den 2 januari 2025. Lokalerna kommer att anpassas något, men mycket av kontorsmiljöer och inredning återbrukas, vilket går i linje med både Söderberg & Partners och AMF Fastigheters hållbarhetsmål.

#amf fastigheter #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0