Uthyrning
2 min lästid

NCC hyr ut huvudkontor i Mölndal

11:e januari 2024, 09:43
NCC hyr ut huvudkontor i Mölndal
Mimo. Bildkälla: Kappahl.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Det nya huset färdigställs under 2024 och byggs och utvecklas av NCC. För Kappahl går flyttlasset någon gång under våren 2026.
I det nuvarande kontoret i Åby har Kappahl huserat i drygt 20 år. Det nya kontoret kommer sträcka sig över tre våningsplan och omfatta totalt 4 351 kvadratmeter.

– Vi trivs mycket bra i Mölndal och med det nya huvudkontoret är det möjligt att forma och utveckla vår arbetsplats ännu mer och stötta vårt medarbetarlöfte ”We promise you the right to always be yourself – a place to belong”. Det kommer att finnas tillgång till goda kommunikationer, träningsmöjligheter, takterrass och ligger nära både kunder och service vilket passar oss, säger Anna Andihn, direktör HR och kommunikation på Kappahl.

MIMO består av cirka 38 000 kvadratmeter bruttoareayta varav 32 000 kvadratmeter är uthyrningsbar. Projektet består av en befintlig byggnad som renoveras samt nybyggnation av två byggnader med 18 respektive 11 våningar, som inrymmer både kontor och service.

Hertz, Axfood, SATS och Mindpark är några sedan tidigare klara hyresgäster och det senaste kvartalet har ytterligare sex företag valt att hyra kontor i MIMO. Uthyrningsgraden uppgår nu till cirka 60 procent. 

– Att Kappahl väljer att flytta sitt huvudkontor till MIMO bekräftar den utveckling som blivit allt tydligare sedan pandemin. Företagen behöver kunna samla sina medarbetare på en plats som är lättillgänglig och attraktiv. Med sitt nya kontor i MIMO får Kappahl just detta och vi på NCC ser verkligen fram emot att få välkomna Kappahls medarbetare, säger Ola Hansson, avdelningschef NCC Property Development.
Vilka som blir nya hyresgäster efter Kappahl i den nuvarande kontorsbyggnaden på Idrottsvägen är inte klart ännu.

#mölndal #ncc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0