Kontor
1 min lästid

IKEA blir hyresgäst hos Ikano i Malmö

28:e november 2023, 14:20
IKEA blir hyresgäst hos Ikano i Malmö
Ikano Bostads kontor Klipporna i Hyllie i Malmö. Foto: Magnus Grubb.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

– Vår långsiktiga ambition inom Inter IKEA är att verka på två platser i Sverige; Älmhult och Malmö Hyllie. Vi är glada över detta hyresavtal som möjliggör att vi nu koncentrerar olika verksamheter som finns i dag i Malmö och Helsingborg till en och samma plats i Malmö Hyllie, säger Christofer Svensson, VD IKEA Property AB.

IKEA Property AB har tecknat tioårigt avtal med Ikano Bostad om att hyra 7 800 kvadratmeter kontorsyta i Klipporna med start i juli 2023. Inflyttning sker under 2023 och 2024. Sedan tidigare hyr IKEA Property AB 850 kvadratmeter och IKEA Industry 1 500 kvadratmeter i Klipporna.

– Vi är glada över att hälsa fler delar av IKEA välkomna till Klipporna. Hyllie har blivit en riktig knutpunkt i Malmö med Hyllie C och även närheten till Kastrup, som gör det enkelt att ta sig hit även för internationella gäster, säger Fredrik Koos, kommersiell förvaltare, kontor och vårdboende på Ikano Bostad.

Klipporna är designat av Henning Larsen Architects och har tre huskroppar som är sammanbundna med en trädgård. Inför inflytt byggs nu en gångbro mellan byggnaderna då IKEA kommer att ha kontor i två av huskropparna.

– För att binda samman de två kontoren skapas en gångbro mellan huskropparna. På så sätt kan man också samordna funktioner mellan de olika husen vilket både är praktiskt och hållbart, berättar Fredrik Koos.

#hyllie #ikano #ikano bostad #ikea #malmö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0