Uthyrning
2 min lästid

Tysk bilgigant hyr kontor hos Wihlborgs i Hyllie

27:e november 2023, 10:51
Tysk bilgigant hyr kontor hos Wihlborgs i Hyllie
Kontorshuset Vista i Hyllie. Bildkälla: Wihlborgs.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Avtalet med Mercedes-Benz Sverige omfattar 1 400 kvm och avtalet med Mercedes-Benz Finans Sverige 650 kvm.

Vista är Wihlborgs fjärde kontorshus i Hyllie och kommer att stå klar i slutet av 2025. Mobilitetshubben i de nedersta våningarna, som kommer att innehålla cirka 450 parkeringsplatser, laddplatser, bil- och cykelpoollösningar, samt cykelparkering med möjlighet till omklädning och dusch, kommer att färdigställas i slutet av 2024. Huset certifieras enligt Miljöbyggnad Guld, WELL och NollCO2.

I bottenplan kommer det att finnas en bemannad reception, coworking-möjligheter, gemensamma mötesrum och en restaurang.

– Wihlborgs bygger verkligen ett flexibelt kontor för framtiden med många framsynta och hållbara lösningar. Hyllie är perfekt för oss. Vi har medarbetare som bor över hela Skåne och i Danmark och det går lätt att ta sig hit på alla sätt varifrån man än kommer. Dessutom har vi vårt Danmarkskontor på andra sidan bron så det gör samarbetet mellan marknaderna smidigt, säger Shirin Emeera, vd för Mercedes-Benz Sverige och Danmark.

–  Vi är glada över att Mercedes-Benz väljer Vista, ett hus som med sin hållbarhetsprofil och placering på första parkett mot Köpenhamn blir ett nytt landmärke i Hyllie. I Vista har vi satsat på att skapa hälsofrämjande arbetsplatser där medarbetare trivs och mår bra. Utöver det kan Mercedes-Benz medarbetare ta del av ett brett serviceutbud, både i huset och i omgivningarna där Hyllie fortsätter sin attraktiva utveckling, säger Ulrika Hallengren, VD för Wihlborgs.

Cushman & Wakefield har varit rådgivare åt hyresgästen.

#cushman & wakefield #hyllie #malmö #wihlborgs
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0