Skola
2 min lästid

Hemsö hyr ut 4 000 kvm i klassisk skola

16:e november 2023, 08:21
Hemsö hyr ut 4 000 kvm i klassisk skola
Bildkälla: Hemsö.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Hemsö tecknade bindande förvärvsavtal för Odinsskolan i augusti 2023 och kommer att tillträda den tomställda fastigheten under det första kvartalet 2024. Den kulturminnesmärkta byggnaden från 1918 med en uthyrningsbar yta på 4 000 kvadratmeter har inrymt utbildningsverksamhet ända sedan den uppfördes. I lokalerna kommer Academedias gymnasieskola Drottning Blanka Gårda att bedriva utbildning inom ekonomi-, hotell- och turism samt vård- och omsorgsprogrammet.

‒ Vi är glada över att ha tecknat hyresavtal med Academedia så att det även fortsättningsvis kommer att bedrivas skolverksamhet i denna vackra och unika byggnad. Det känns bra att vi kan bidra med nya gymnasieplatser i centrala Göteborg. Drottnings Blankas elever kommer att få den bästa blandningen av en anrik byggnad med kulturvärde kombinerat med fräscha lokaler som är anpassade för den undervisning som ska bedrivas, säger Hanna Tengberg, projektutvecklare på Hemsö.

‒ Det känns verkligen fint att vår skola får fortsätta en hundraårig tradition av bildning i denna anrika skolbyggnad. Det är ett privilegium att få studera och arbeta i hjärtat av Göteborg och våra elever och lärare ser förstås fram emot flytten, säger Jens Levin, utbildningsdirektör för Drottning Blankas gymnasieområde på Academedia.

Odinsskolan ligger nära centralstationen samt hållplatser för både buss och spårvagn. I området pågår en omfattande utveckling för att skapa nya arbetsplatser och bostäder samt möjligheter för rekreation, handel, service och kultur.

Drottnings Blankas gymnasieskola Gårda flyttar in i byggnaden inför höstterminen 2024 efter genomförd renovering.

#göteborg #hemsö
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0