Kontor
2 min lästid

Coworkingbolag hyr 5 720 kvm – mitt i Stockholm

14:e september 2023, 10:42
Coworkingbolag hyr 5 720 kvm – mitt i Stockholm
Homan Tehrani, VD för Ioffice. Bildkälla: Ioffice.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

När Ioffice, som redan har åtta anläggningar i Stockholm, fick erbjudandet att göra om ytterligare en fastighet i Stockholms innerstad till coworking, nappade de direkt.

– Det finns en stor efterfrågan från kunderna att fortsätta expandera. Bara runt hörnet ligger vår anläggning på Olof Palmes Gata och på Kungsgatan ytterligare tre. Tillsammans med den nya anläggningen på Sveavägen kommer vi inom radien av några få hundra meter ha närmare 18 000 kvadratmeters kontorsyta.

Fastigheten ägs av Mitsubishi Estate London & Europa Capital via NCAP – Nordic Investment & Capital Partner och uppfördes under 1920-talet ger en storslagen känsla med stora fönsterpartier och välbevarade originaldetaljer från när huset byggdes. Interiört är fastigheten toppmodern med stora ytor för olika sociala aktiviteter som afterwork, events och den dagliga frukostbuffén.

– Det blir en fullträff att sätta Ioffice prägel på den pampiga fastigheten, med den stora terrassen som pricken över i. Den kommer garanterat att bli en populär samlingsplats under de varma sommarmånaderna.

Anläggningen på Sveavägen innebär att Ioffice har sammanlagt dryga 34 000 kvadratmeter. Att bolaget lyckats med bedriften att bli en av Sveriges ledande aktörer inom coworking förklaras av efterfrågan på flexibla kontorslösningar, men även att Ioffice fört en framgångsrik strategi internt.

– Vi kommer att fortsätta vår resa med det som lett oss dit vi är idag – att sätta våra kunder i fokus. Det är vår affärsmodell och jag är övertygad om att det är vinnande koncept, säger Homan Tehrani.

Inflyttningen är planerad augusti 2024.

JLL var fastighetsägarens rådgivare i uthyrningen.

#coworking #ioffice #jll #mitsubishi estate london #ncap #stockholm
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0